Bijenstal van de stadsimker

Bijenstal

In de tuin van de Wiershoeck staat een bijenstal, die beheerd wordt door imker Bart van Egteren. Iedereen die kennis wil nemen over bestuiving en het leven van de honingbij kan Bart vragen voor een rondleiding in de bijenstal. Het is zeer de moeite waard!

Het gaat bij het bezoek aan de bijenstal niet alleen om meer kennis te krijgen over het leven van de bijenvolken. Het is ook de bedoeling om te ervaren hoe het is om dichtbij een bijenvolk te zijn. Bart maakt vaak even een kast open om de raten te laten zien met daarop de honingbijen. In de raten kun je de voorraad honing, stuifmeel, of eitjes en larfjes zien. Bij mooi weer is het gezoem erg indrukwekkend om aan te horen.

Bij een kleine groep kunnen ook darren worden gezocht en die kun je zonder problemen op je hand laten lopen. Al met al een hele belevenis voor kinderen die dit nog nimmer van nabij hebben ervaren. Doel van een en ander is ook dat leerlingen minder bang worden voor de honingbij en andere insecten Na een les kunnen ze ook beter de insecten die veel op elkaar lijken leren onderscheiden.

Veel meer informatie over het werk van de stadsimkerij kun je lezen op www.stadsimker.nl